VIP4ever.nl

* deelt woorden - muziek - beelden * shares words - music - pictures

Victory Outreach Rotterdam

"Victory Outreach is een internationale kerk, geroepen tot de taak van het evangeliseren en discipelen maken onder de meest gekwetsten van de wereld, met de boodschap, de hoop en het plan van Jezus Christus. Deze roeping houdt in: het stichten en ontwikkelen van kerken, herstelcentra en trainingscentra in strategisch gelegen steden wereldwijd."

Motivatie: "In 1995 zijn Jerry en Xannelou Mendeszoon naar Rotterdam verhuisd. De reden daarvan is dat ze de toestand van de verslaafden op het toenmalige Perron Nul zagen. Ze voelden de roepstem van God om iets te doen, om een verschil uit te maken. Zo is de Victory Outreach kerk in Rotterdam begonnen. Ze hebben vier dochters, allemaal geboren Rotterdammers. Het is voor hun geen gemakkelijke weg geweest, maar Jerry kan zich nu heel goed vinden in het wapen van Rotterdam: Want je wordt slechts sterker door strijd!" zoals is te lezen op hun eigen website.

Ik ken Jerry van voor de tijd dat hij zich in Rotterdam vestigde. Hij was een vaste gast bij ons in het opvangcentrum voor evangelische verslavingszorg van Teen Challenge in Haarlem, waar ik destijds werkte als fondsenwerver en PR-functionaris. Regelmatig nam ik een ex-verslaafde mee om zijn/haar persoonlijk getuigenis te geven over hoe hij/zij uit de verslaving was losgekomen. Het was altijd indrukwekkend om te horen dat God de geneesheer en bevrijder van deze mensen was. Ook Jerry's verhaal is daar een voorbeeld van. Andere verhalen kan je lezen in mijn boek 'Binnenstebuiten'.

De bedden van het opvangcentrum van Teen Challenge Haarlem zijn in 1995 vanwege nieuwe regelgeving in de zorg overgegaan naar een andere zorginstelling, maar ik ken nog wel een heel aantal oud-gasten van ons opvangcentrum die nog steeds de Goede Weg, de weg van Jezus Christus, bewandelen. Ook Jerry. Ik vind dat echt zó mooi en indrukwekkend. Daarom draag ik het werk wat Jerry en zijn vrouw Xannelou in Rotterdam doen een warm hart toe.


 


E-mailen
Info
LinkedIn