VIP4ever.nl

* deelt woorden - muziek - beelden * shares words - music - pictures


Welkom bij mijn blogs

Als ik over mijn (Nederlandstalige) boeken schrijf, schrijf ik in het Nederlands.
Maar als het over mijn muziek gaat, dan schrijf ik graag in het Engels.
Op mijn muziek-site schrijf ik alleen in het Engels, vanwege de internationale uitstraling. Via streamingdiensten gaat mijn muziek de hele wereld over!!!


Welcome at my blogs page

Where I write about my books, I'll only write in Dutch. 
But as soon as I'm writing about my music, I'll love to blog in English as well.
I hope seeing you soon, again.

Meest recente 5 inzendingen

  • ALBUM: Reflections Of The Four Seasons
  • The Secrets of Valentine
  • ALBUM: Reflections - Secrets from the Heart
  • La Única, onze debuut roman ziet het daglicht
  • Streaming statistics

Archief

2024:februari | maart
2023:januari | juni | augustus
2022:maart | mei | juli | augustus | oktober
2021:november | december

Categorieën

28.06.2023

La Única, onze debuut roman ziet het daglicht

Op 1 juli ben ik jarig, nog net geen jubileum, maar toch… ik vier niet alleen mijn verjaardag maar ook de publicatie van ons nieuwe boek: La Única. 
Als je me per se een cadeautje wil geven, bestel dan het boek op www.boekenbestellen.nl/boek/la-unica of als PDF op www.boekenbestellen.nl/PDF/la-Unica/47041
De opbrengst komt ten goede aan de sponsoringdoelen, zoals uitgelegd op vip4ever.nl/CONTACT/Sponsoring/

Het schrijven van het boek La Única was een waar genot en een bijzonder leerzame ontdekkingsreis.
De totstandkoming van deze debuutproductie van Agnes en mij typeert onze manier van leven, waarin Agnes als de turbo ideeënbus, initiatiefnemer en inspirator functioneert en ik de kans krijg om één van haar 20.000 ideeën op mijn manier uit te werken. Dit is volledig herkenbaar in het plot, dat Agnes op mijn verzoek en nadrukkelijk aandringen op een paar notitie velletjes in kerngedachten heeft uitgeschreven en wat ik gaandeweg heb aangepast aan de spontane realiteit van de ontwikkelingen in het verhaal.
Mijn inspiratie haalde ik vaak uit persoonlijke ervaringen en onderzoek, en vooral uit de personages in het verhaal, die langzamerhand echte mensen voor mij werden. Maar ook uit de dagelijkse realiteit die ik samen met Agnes beleefde in onze zoektocht naar minimalisme, consuminderen, milieubewust en gezond leven, genieten van het leven en het ontdekken van natuur en wetenschap.
Tijdens het schrijven werd ik soms zelf zó geraakt door een situatie in het verhaal of door de gedachten en gedrevenheid van de personages die ik beschreef, dat ik er kippenvel van kreeg.
Maar ook zelfs tijdens het veelvuldig herlezen en bijwerken van de tekst werd ik nog regelmatig geraakt door de onderliggende emoties en drive van de hoofdpersonen en door situaties die zich spontaan ontwikkelden.

La Única is een ontdekkingsreis geweest tijdens bronnen-onderzoek, maar ook wat betreft persoonlijke motieven op het gebied van natuur en milieu, en niet te vergeten de ontdekking van het genieten om een verhaal te kunnen schrijven.
Het zoeken van de bijpassende foto’s uit de 1600 shots die we tijdens onze reis naar de Canarische Eilanden hadden gemaakt, was een hele klus, maar ook telkens weer een fantastische herbeleving van een schitterende ervaring op een uniek stukje bewaarde schoonheid van de Canarische archipel.
Het is onze hoop dat dit verhaal mag meewerken aan het respect voor en het behoud van natuur en milieu van meer dan alleen La Única, want elke plek op aarde is uniek en bewust beheer meer dan waard.
De eerste proefversie van dit boek werd geprint midden in de periode dat op La Palma een van de langste vulkaanuitbarstingen in de archipel plaatsvond (2021). Het ontstaan van telkens nieuwe erupties, aswolken en gloeiende lavastromen met een allesvernietigende kracht maakten diepe indruk wanneer je de beelden op tv en YouTube zag en ze bevestigden de impressies die in ons boek voorkomen.

Met dank aan de kritische meelezers die niet schroomden om feedback te geven, zodat het eindresultaat nog aantrekkelijker is geworden, en aan degenen die erin geloofden dat La Única een succes kon worden.

Wiebe Glastra,
met onuitsprekelijke dank aan mijn unieke vrouw, Agnes:
La Única in eigen persoon!

Admin - 08:21:45 @ Algemeen, Boeken | Een opmerking toevoegen


E-mailen
Info
LinkedIn